De voordelen van dakisolatie

Dakisolatie loont vooral als u de ruimte onder het dak verwarmt, bijvoorbeeld als u uw zolder als slaapkamer gebruikt. In de winter kunt u goed zien welke huizen wel of niet een goed geïsoleerd dak hebben. Sneeuw blijft liggen op daken die goed geïsoleerd zijn omdat daar de warmte niet aan het huis ontsnapt. Daarentegen zijn slecht geïsoleerde daken vaak sneeuwvrij doordat de warmte wel aan het huis ontsnapt.

Dakisolatie loont op verschillende onderdelen

• Minder stookkosten;
• Verhoogd wooncomfort;
• Beter voor het milieu (minder CO2 uitstoot);
• Waardestijging woning

Minder stookkosten

Hoeveel energie u bespaart is afhankelijk van uw woning. Bij een tussenwoning levert die een besparing op van 12% tot 14%. Bij een vrijstaand huis is dit zelfs nog groter, daar bespaart u zo'n 25% op het energieverbruik. Dit kan u al gauw jaarlijks tot € 500,- aan stookkosten schelen.

Snel terugverdiend

Het aanbrengen van het isolatiemateriaal kost natuurlijk wel geld. Deze investering is er echter wel uit te halen in een relatief korte tijd, namelijk binnen 5 tot 8 jaar. De investering wordt er sneller uitgehaald als de energiekosten hoger worden. Daarnaast is het in sommige gemeentes mogelijk om subsidie te krijgen voor het aanbrengen van dakisolatie. Wij kunnen u van dienst zijn bij het aanvragen van subsidies.

Verhoging van het wooncomfort

De oppervlakte temperatuur stijgt aan de binnenzijde. De warmteaangifte wordt ook gelijkmatiger beleefd wat leidt tot een verhoogd wooncomfort.

Waardestijging huis

Aanbrengen van isolatiemateriaal is een verbetering aan uw huis omdat dit energiebesparend is. Het is een pluspunt voor als u uw huis gaat verkopen, wat zich ook zal uitdrukken in de waarde van uw huis.

Bijdrage aan het milieu

U draagt bij aan het milieu als u uw dak laat isoleren. U verbruikt namelijk veel minder energie om uw huis te verwarmen. Dit helpt met het terugdringen van CO2 uitstoot.

De aanleg

Het aanleggen van dakisolatie is ook geen weken durend project. Binnen enkele dagen zijn de werkzaamheden afgerond en is uw dak geïsoleerd.

Vragen?

Het is raadzaam om na te gaan of uw huis dakisolatie heeft. Dakisolatie vergt een investering maar deze haalt u er in een relatief korte tijd uit door de energiebesparing. Heeft u nog vragen over dakisolatie of de aanleg ervan? Bij ons kunt u terecht voor vakkundig advies over hoe u uw woning of kantoor het beste kunt isoleren. Daarvoor komen wij het liefst langs, zodat we de situatie met eigen ogen kunnen zien. Ook kunnen we u helpen bij het aanvragen van subsidies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en informeer naar onze scherpe prijzen en uitstekende voorwaarden.